Makeover Wow Deko Rumah Memanjang Kos Rendah

SHARE artikel ini:

Rumah subsale milik sis Eivy Shariza ditransform dengan begitu cantik sekali.

Bukan mudah untuk menyusunatur rumah memanjang, namun jika dirancang betul-betul memang menarik.

Ruang dipisahkan dengan penyusunan perabot yang sesuai dengan layout rumah.

Korang boleh dapatkan perabot dan barang deko yang digunakan secara online.

ℹ️ KLIK TITIK MERAH di dalam gambar untuk melihat serta membeli produk yang digunakan.

Ruang sebelum renovasi dan makeover
Ruang sebelum renovasi dan makeover
Ruang dapur sebelum renovasi dan makeover
Cover for Dekorasi Rumah Idaman
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Rumah Bujang Tema Dark 😍

Meminati tema dark, tuan rumah pandai menyusun atur perabot dan item deko agar mampu kelihatan selesa. Disuntik pula dengan elemen kayu, ruang kelihatan lebih cool, trendy dan versatil. Kebanyakan perabot dari IKEA.

Barang Deko Ikea: shope.ee/fnOBCi8Dw

πŸ‘‰ Tiktok Barang Rumah: vt.tiktok.com/ZSRedCx1v/
πŸ‘‰ Telegram Sembang Deko: t.me/OhRumahIdaman
... See MoreSee Less

2 hari yang lalu
Oh Rumah Idaman

The LEGO Wall 😍

Something yang anak2 akan teruja! Dari biarkan dorang leka dengan gajet, better bagi dorang kembangkan kreativiti dengan bermain LEGO ni. Tak bersepah2 sebab boleh letak storage box dia kat bahagian bawah tu. Boleh disiplinkan dorang ajar lepas main letak dalam box tu balik. Dapatkan kat sini: shope.ee/7KKfBufwjR
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Faizzulfadhli Tuah untuk bilit adam n adiknya

Firdaus Zainal

Lailatul Nur

NaZiq AbdurRahman

Mohd Anas utk amsyar & aryan. Next projek..

Izzati Nabilah

Abu Ihsan Abdul Wahhab

Azzad Mohamad buat kt bilik Adam ☺️

Wan Nurhadey Addy

Aisyah Kassim buat cmni kt amsyar

Tony Viet 😬

Mie Ismail

Farhana Halim

Haziq Sarrif makeit for mareeyam.huhu

Nour El-Huda Omar boleh ni buat utk ayie

Aby Abyhirzan boleh buat kt anakk

Shamin Sahid ayahhhhh

Wazir Shafiq

Aznel Ramly nak do this la aila’s room

Cik Sue Nawi

Fathi Shuhaimi

Suzi Pli

Rahim Hanaffi, boleh cooba yang ni pulak

Mohd Fadli Abdullah

Mohd Zudi menarikk..ralit ank2 nie

View more comments

15 jam yang lalu
Oh Rumah Idaman

Dapur Flat Kecil Kemas 😍

Dapur masak hari2 yang simple. Lepas masak kemas balik biar sedap mata tuan dapur tengok.

Sumber: Azian Yan

πŸŽ€ Barang Dapur Comel: shope.ee/5fCST4cQXi
πŸ‘‰ Telegram Sembang Deko: t.me/OhRumahIdaman
... See MoreSee Less

Tengok lagi
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 bulan yang lalu
Kaki Shoppeeng

Water Filter Vacuum 😍

Senang nak cuci karpet, tilam, bantai busuk dan segala plush toys anak lepas ni. Water filter vacuum ni sedut habis kotoran.

πŸ›’ shope.ee/9p0h6vY0pc
... See MoreSee Less

3 bulan yang lalu
Oh Rumah Idaman

Kenapa REZEKI Kita Sering Sempit?

Tanpa kita sedar, rezeki sempit boleh berpunca dari dalam rumah kita sendiri. Ibu-ibu dan ayah-ayah kena ambil tahu 5 tabiat ini. Peringatan untuk diri sendiri juga yang selalu terlupa dan leka. Pastikan rumah sentiasa bersih dengan: shope.ee/2fWfxVuM6c

Sumber: keluarga.my

πŸ‘‰ Telegram Sembang Deko: t.me/OhRumahIdaman
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Khairul Areff

3 bulan yang lalu
Oh Rumah Idaman

Tips Untuk Stailkan Console Table 😍

Meja console memainkan peranan yang penting untuk menyerlahkan sesebuah dinding, samaada di bahagian entrace, foyer, dining dan sebagainya. Berikut adalah beberapa tips untuk stailkan meja console.

1. Cari meja console yang kena dengan tema deko rumah.
2. Letakkan sebuah artwork atau cermin besar di bahagian tengah meja, gantung lebih kurang 6 ke 10 inci dari permukaan meja.
3. Letakkan item tinggi di kiri dan kanan, seperti table lamp atau pasu deko. Di bahagian depan item ini, letak pula item2 yang lebih rendah sedikit. Lebih unik lebih bagus. Contohnya susunkan beberapa buku deko dan letakkan pasu kecil diatasnya. Sebelah yang lagi satu pula letakkan coral atau batu karang besar.
4. Di bahagian bawah pula, susunkan metal lantern atau terrarium di satu bahagian, dan bakul berisi bantal dan soft blanket di bahagian sebelahnya.
5. Try and error, tukar kedudukan, atau cuba dengan item2 lain, untuk mendapatkan dekorasi meja console yang seimbang dan menarik.

Antara barangan asas untuk hias sudut console table:
Console Table: shope.ee/4ALMcXQKoK
Table Lamp: shope.ee/6UjHOsXyb3
Cermin Bulat: shope.ee/2ppGeuL5yC
Pasu Deko: shope.ee/q4ueZQWsD
Daun/Bunga Hiasan: shope.ee/99k2a4goYD
Coral Deko: shope.ee/10OKrxXtGy
Buku2 Deko: shope.ee/5pTXboREYa
Bakul Rotan: shope.ee/8p7CBgTpp2
Soft Blanket: shope.ee/9ozjNc1KYy
Metal Lantern: shope.ee/5UqkDhGxX6
Terrarium: shope.ee/4ALMdITYPJ

πŸ‘‰ Telegram Sembang Deko: t.me/OhRumahIdaman
... See MoreSee Less

Tengok lagi
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 hari yang lalu
Oh Rumah Idaman

The LEGO Wall 😍

Something yang anak2 akan teruja! Dari biarkan dorang leka dengan gajet, better bagi dorang kembangkan kreativiti dengan bermain LEGO ni. Tak bersepah2 sebab boleh letak storage box dia kat bahagian bawah tu. Boleh disiplinkan dorang ajar lepas main letak dalam box tu balik. Dapatkan kat sini: shope.ee/7KKfBufwjR
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Sarep Seh b yg ni😍😍😨

Sofia Zarith lanje khaliq

Nak kena panjat ke yg tinggi tu.

Aza Seo Won mcm best je

Aishah Mohamed Shah

Farah Natasha

Puteri Beragai

View more comments

5 hari yang lalu

Reka space garden . berdua je dgn wife...nsib wife sekepala....biar dia buat keje lebih..🀣🀣 ... See MoreSee Less

2 bulan yang lalu
Oh Rumah Idaman

DIY Playhouse Anak Mengadap Pool 😍

Cantik sangat playhouse yang dibina sendiri oleh bro Kent untuk anak-anaknya ini. Ada 2 level di sebelah dalamnya, ada tangga untuk ke tingkat atas. Ia dibina mengadap pool yang berada di luar rumah. Yang paling syiok tu kereta mainan tu dah macam Rolls Royce jer rupanya. Yang berminat nak beli untuk anak masing-masing boleh tengok sini: shope.ee/9egjOYVCID
... See MoreSee Less

Tengok lagi
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
16 jam yang lalu

Musim panas ni best sangat dapat makan ABC/air cocktail kan πŸ˜‹ Buat sendiri lagi jimat. Beli jelly dari shopee ja. Murah dan sedap πŸ˜‹ Kena beli untuk menyejukkan tekak.

πŸ›’ shope.ee/2VFQXd57FU
... See MoreSee Less

Musim panas ni best sangat dapat makan ABC/air cocktail kan πŸ˜‹ Buat sendiri lagi jimat. Beli jelly dari shopee ja. Murah dan sedap πŸ˜‹ Kena beli untuk menyejukkan tekak.

πŸ›’ https://shope.ee/2VFQXd57FUImage attachment
16 jam yang lalu

Nak verangan jadi princess boleh la pakai SKIRT TUTU ni..
Kain kembang sana siniπŸ₯°..
Mari singgah sini tengokπŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»
shope.ee/5pVqzcrPOq
... See MoreSee Less

Nak verangan jadi princess boleh la pakai SKIRT TUTU ni..
Kain kembang sana siniπŸ₯°..
Mari singgah sini tengokπŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»
https://shope.ee/5pVqzcrPOqImage attachment
2 hari yang lalu
Kaki Shoppeeng

The LEGO Wall 😍

Something yang anak2 akan teruja! Dari biarkan dorang leka dengan gajet, better bagi dorang kembangkan kreativiti dengan bermain LEGO ni. Tak bersepah2 sebab boleh letak storage box dia kat bahagian bawah tu. Boleh disiplinkan dorang ajar lepas main letak dalam box tu balik. Dapatkan kat sini: shope.ee/7KKfBufwjR
... See MoreSee Less

Tengok lagi
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 bulan yang lalu
Jelajah Maya

😍Senarai Tempat Makan Best Sekitar Kuantan!😍

Yang bercadang bercuti atau jalan2 sekitar Kuantan tu, sila save senarai ni untuk rujukan bila dah rasa lapar tu.

SARAPAN

1- De' Aisyah -RnR Pandan Bypass (Nasi Kerabu Kemira)
2- Kari kambing -dalam kawasan Masjid Pandan
3- Nasi Kerabu Kemira -sebelah Petronas Tjg. Lumpur
4- Nasi Kerabu Mekla - Sg. isap
5- Roti Canai Sedap -depan Airport
6- Roti Canai Mat Hasib -depan Airport
7- Cafe Hujung Landasan -depan landasan TUDM (Nasi kerabu Kemira)
8- Nasi Dagang Ubai 2 - Tjg. Lumpur
9- Kedai Kopi Mie Merdeka - Nasi dagang,roti canai,nasi berlauk dll..semua sedap (hadapan Yayasan Pahang Tjg Lumpur
10- Roti Canai Mansor - Peramu, Tanjung Lumpur (opposite masjid)

MAKAN TENGAHARI

1- Mabiq 2 - Tjg Lumpur (Pais Patin dia power)
2- Mabiq (asal) - Masuk simpang Yayasan Pahang
3- Gobang - Tjg Lumpur (Patin)
4- Gelora Point - (lunch set Patin)
5- Warung Aja - Bukit Setongkol (Lauk banyak giler - buka weekdays sahaja)
6- Nasi Ayam Madu - Sg. Isap (nasi ayam memang the best, sambal n kicap free flow kalau dine in)
7- Nasi Vanggey - IM depan UIA dan Jln Teluk Sisek
8- Restoran Bombay - Jalan Besar (Nasi Beriani, Nasi Daun Pisang)
9- Akob Patin - banyak cawangan
10- Mee Calong Joe -Beserah (mee calong dan nasi kukus)
11- Restoran Saji Rahmat -IM 8
12- Jaman Tory - IM 2 (Patin, daging salai memang power)
13- Nasi Kukus MyMama - banyak cawangan
14- Nasi Kukus Juna - banyak cawangan
15- Nasi Kukus RZ - Tjg. Lumpur
17- Rojak Pak Lah - Taman Gelora (Rojak dan Nasi Ayam)
18- Gulai Kawah - Kuantan Bypass
19- Sedap weh - Kuantan Bypass (lauk pauk macam Mabiq)
20- Restoran Hijau - Simpang Tol Gambang (lauk-lauk kampung yang sedap)

MINUM PETANG

1- Paksu Maksu - sebelah Balai Polis Tjg Lumpur (celup tepung, sata, nasi campur, kuih muih)
2- Mokna - Tjg Lumpur (celup tepung, sata, nasi campur, kuih muih)
3- Selera D Pantaa - Pantai Kempadang (celup tepung, rojak)
4- Hafisah - Pantai Sepat (keropok lekor)
5- Mee Calong Dapo Arang - Kg. Pelindung Beserah (mee calong n rojak sedap)
6- Mee Calong Awang - Beserah (mee calong, pulut panggang)
7- Cendol Mustafa - Jalan Teluk Sisek (pelbagai cendol, rojak, mee goreng mamak)
8- Medan Selera Hasil Laut Tg Lumpur - (celup tepung)

MAKAN MALAM

1- Jaman Tory - IM2 (Char Kuey Teow, set patin, daginh salai, dll, my favourite Nasi Cis Terbakor)
2- Ana Ikan Bakar Petai - Tjg Lumpur (Ikan bakar petai, sotong celup tepung, sotong telur masin mabeles)
3- Mail Ikan Bakar - Tjg Lumpur (but my tekak prefer Ana hehe)
4- Sara Thai - Bandar dan Balok (cawangan Balok ada ikan bakar, sedap!)
5- Selera Rose - sebelah Petronas Tjg Lumpur (Ikan Siakap RM25 seekor, Burger Bakar Abang Burn)
6- Nik Tom Yam Kelapa- Tjg Lumpur (Tom Yam power)
7- Sinar Mesra - Jalan Gambang - (sebelah Petronas bt.11 )
8- Rossa D Western - Medan Warisan accross Giant (Western food , gravy dia yummy)
9- Aniq Steamboat - Medan Warisan
10- Angah Steamboat - Jln Kg.Tengah
11- Sate Zul - Jln Teluk Sisek (famous sate in Kuantan)
12- Wan Sate - Shoplot Near Hotel Sri Malaysia (sate sedap macam-macam lagi)

Santai-santai petang hingga malam

1- Burgerak - Jln Beserah (burgers, burritos etc)
2- Galeri Kraftangan - Pantai Cempaka (Nasi Lemak, Western food, Char Kuey Teow etc)
3- Jungle foodcourt - IM opposite KMC (macam-macam ada..nasi arab best!)

Sumber: MamaBun

πŸ‘‰ Hotel Sekitar Kuantan Murah: shope.ee/1Ai33Roeiu
πŸ‘‰ Telegram Cuti2 Travel: t.me/JelajahMaya
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Miz Liliey Zati Aqmar Zahari Ida Mohammad

Wahhhh...mcm ni 2 hari 1 mlm mana cukup πŸ˜…πŸ˜…

Assalamualaikum,kepada semua warga Kuantan,saya bercuti ke pantai Teluk cempedak,dan saya ada jumpa sebentuk cincin emas....kalau ada sapa2 tercicir barang emas blh dm saya www.wasap.my/601129255655

Shahrul Munir

Sulaimie ZaratulAin

Muhd Zahin

Ciktie Norhayati

Azuan Zol jom

Nazri Yazid blk pahang moh ler kita jjcm

Eone Khalil

Noryasmawati Mat Yasin

Salisa Salim

Jaitun Bibi Mohamed machi..

Umie FirZah , Nazri Apoi

Ikhsan Saufi nah kuantan

Noor Azwa MH

Fazira Azwirsah

Bert Kluang

Bert Kluang jom mari ambik

Ferry Indera .. Baru jumpa weh.. Sempat lagi tak tag ko ni?? πŸ˜†

Nufa Biyu

Nur Imanina Abd Jamil

Kak Nina, dah bersedia ke nak jadi orang Kuantan???

Mutiara Kelabu nape la haritu x jmpe bnd ni

View more comments

3 hari yang lalu
Jelajah Maya

Jom Steamboat Sambil Nikmati View Nyaman 😍

Port baru buat penggemar steamboat khususnya warga sekitar Seremban. Tiram Steamboat & Grill baru jer mulakan operasi. Korang wajib datang cuba menu2 menarik kat sini. Ada area open air outdoor mengadap lombong, view lawa terutama sebelah malam. Boleh walk in, tapi lebih digalakkan buat reservation awal.

Menu Buffet:
- Mussels-Udang Galah-Udang Harimau-Ketam-Sotong-Lala-Pepahat-Ayam-Daging-Kambing-Sosej-Bebola (pelbagai)-Sayur (pelbagai)
- Nasi Goreng (of the day)-Pasta (of the day)
- ABC-Cendol-Fruit Cocktail-Aiskrim-Kuih (of the day)
- Minuman Panas (of the day)-Minuman Sejuk (of the day)

Add on:
- Baked Cheese Oysters-Raw Salmon-Raw Squid Tentacles-Raw Baby Octopus-Seafood Mukbang-Shellout-Buttermilk Chicken/Prawn/Squid-Salted Egg Tiger Prawn/Squid Ring

Harga Promo (sehingga 13 Sept 2022)
- Dewasa RM39.90 (harga asal RM42.90)
- Kanak-kanak (5-12 tahun) RM25, (harga asal RM28)
- Kanak-kanak (bwh 5 tahun) PERCUMA
- Warga emas/OKU RM35.00 (harga asal RM38)

TIRAM Steamboat & Grill by MamaOneStop
Lokasi: 34, Kg Sentosa, Batu 4, Paroi, Seremban
Operasi: 5pm - 11pm (Selasa - Ahad)
Hubungi/Tempahan: 013-2863634 / 013-3763634 / 011-33551703

πŸ’₯ Steamboat Kat Rumah: shope.ee/LAsuSv227

πŸ‘‰ Telegram Sembang Travel: t.me/JelajahMaya
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Balqis Rudiyana

Nita Asnita.. jom kita layan

Shah Afiz

Haizol Bin Haji Mohamad masuk checklist

Wah.. mcm best je

Norsuhaila Sari 🀣🀣

Nurul Aien

View more comments

1 minggu yang lalu
Jelajah Maya

Di sini tidak menjanjikan kemewahan, tapi kedamaian yang menjanjikan beribu kenangan. Air sungai pun jernih sangat tu. Kepada pencinta alam semulajadi yang nak merehatkan minda dari kebisingan kota, amat sesuailah sangat ke sini. Ada 24 unit chalet comel.

Chalet Pak Teh D'Sg Klang
Lokasi: Ulu Sungai, Raub, Pahang
Hubungi: 019-9783327
Rate: dari RM60 sebuah chalet

πŸ‘‰ Booking Chalet/Hotel: shope.ee/2KsDwefXsR
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Nora Nazeri blh di jadikan next pilihan utk familyday

Muhammad Najjib

Rahayu Hamdan cni xnk ke

Bole ke drive spi sini??

Nadia Fairuz

Munirah Zakaria

Haminah Rodhiah

Faizal Yusof jom

Azwan Malik ❀️

Farahin Khairuddin

Mohamad Epul

Akmarr Ibrahim ... Jamiatun Ibrahim ..

Cantik nye..πŸ€—

Zafikah ZulkifliZuliana Zulkifli

Nor Hairiah Hasan Arshad jomlah kta santai2 sini

View more comments

Tengok lagi
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
16 jam yang lalu

Hi Salam sejahtera. Tumpang tanya, ni ulat apa? Setakat ni mereka makan daun bayam merah aja. ... See MoreSee Less

Hi Salam sejahtera. Tumpang tanya, ni ulat apa? Setakat ni mereka makan daun bayam merah aja.

Komen di Facebook

bagworm. org melayu suka panggil kamitetep. sejenis ulat yg ambil sisa2 kayu/habuk utk buat cengkerang dia. masalah dia, dia ni nakhluk perosak, boleh makan baju, kain, dan lain2. bahan semulajadi macam pkok pun dia makan

ni gmbar bagworm yg da dewasa. dia akan jadi moth (rama2)

1 minggu yang lalu

Salam group....
Nak tanya, sy baru beli on9 ec meter bila sy guna ec meter ni x berhenti2 reading....πŸ€” Rosak ke atau mmg mcm tu.....?..tq admin
... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Aah.. Kadang2 mcm tu.. Sy selalu beli lebih.. Buat stanby.. Tapi klu boleh try calibrate dgn haana dulu.. Klu lebih kurang ec nya ok je..

Ni murah punyer boss....kena cari yg mahal sikit atau ada brand....baru ada quality dan ketepatan bacaan

Meter rm20 memang macam tu. Bacaan pun lari...

digital.. sensitive. sbb tu .. yang penting depan tu 3xx atau 4xx tengah dan depan penting .. belakang tak penting.

+603-6144 0868 Envirolab Sdn Bhd. I beli pH adjuster kat sini. Owner very friendly and take time to explain. Banyak measurements equipment, pH ec temp . Quality terbaik.

View more comments

2 bulan yang lalu

Set hygrowpot (7'X8'X20') NFT 126 hole dah menyeberangi Laut China Selatan ke Sabah. Dah cukup rehat, boleh kerja sampai malam malam lagi. Berita/ pesanan memberangsangkan diterima hari ini, standby saja bahan dan pekerja, bila bila masa boleh start fabricate lagi (tunggu PO) untuk menyiapkan lagi 10 set dari jumlah keseluruhan 75 set yang ditempah oleh bossku En.Azizul. tqvm big bossku En. Azizul ... See MoreSee Less

Komen di Facebook

Berapa harga boss

Pm boss harga

Please PM

Tengok lagi

Jangan lupa FOLLOW semua Telegram Channel ini Juga!

SHARE artikel ini:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search